סלט "רוטה ביטייס" - סלק אדום



את המתכון הזה למדתי מסבתא שלי. במשך שנים, בכל פעם שהיא מכינה את הסלט הזה, היא מספרת לי ככה בדרך אגב, איך היא מכינה אותו. אני כמובן קיבלתי את המידע ברצון, ולאט לאט הבנתי את העיקרון. גם במתכון הזה עשיתי מספר שינויים קטנים כדי להפוך אותו לשלי. הדבר היפה הוא, שעכשיו, בכל פעם שאני מכין את הסלט, אני מתקשר לספר לסבתא שלי והיא בטון מלא גאווה מספרת לי שגם היא בדיוק הכינה. ככה באופן מיסטי אנחנו עדיין נהנים מהסלט ביחד.

אחד השינויים הוא הוספה של קימל, מה שמוסיף טוויסט מעניין מאוד של טעם. חוץ מטעם מעניין לקימל גם תכונות רפואיות שונות כמו הרגעת מערכת העיכול, מניעת צרבת, הגברת התיאבון, שיפור בראייה ועוד.






גם לסלק מספר תכונות רפואיות מעניינות. הסלק משפר את המערכת החיסונית על ידי שיפור המעבר של החמצן לתאים ולרקמות, מה שגם עוזר ללב, לשרירים ולמערכת העצבים להישאר במצב טוב. הסלק גם מתעכל בקלות ואם תוכלו הרבה ממנו, הוא יצבע את הפיפי באדום, אז לא להיבהל. את העלים כמובן לא לזרוק, גם מהם אפשר להכין המון דברים טעימים. כמו למשל עלי סלק ממולאים או כתוספת למרק מיסו. אפילו אפשר לעשות מהם שייק טעים ובריא.



המצרכים :

  מספר סלקים
  מספר בצלים
  חומץ
  שמן זית
  מלח
  פלפל
  קימל
  סוכר (חום או פירות או כל דבר חוץ מסוכר לבן)
          
בשביל המתכון הזה עדיף לקנות סלקים בגודל ממוצע ומטה, מה שמקצר את זמן הבישול ומבטיח שהסלקים יתרככו גם מבפנים.


  
 מורידים להם את הזנבות ושמים אותם בסיר עם מים מומלחים מעט, ומרתיחים. כמו שסבתא שלי אומרת, לא עוזבים את הסיר. עומדים לידו עם מזלג ובודקים כל הזמן שהסלקים לא מתרככים יתר על המידה, מה שנקרא לשמור על "אפקט הביס". (האמת, שלאחרונה אני בכלל לא מבשל -מה ששמור יותר על ערכם התזונתי, ופשוט חותך אותן מעט יותר דק).

מיד כאשר הסלקים רכים, שמים אותם מתחת למים קרים כדי לעצור את הבישול שלהם. אחרי שהם מתקררים, מורידים להם את הקליפה. לפי דעתי, אם הקליפה יורדת בקלות עם האצבעות, הסלקים התרככו יתר על המידה.

אחרי שהסלקים מקולפים, חותכים אותם לא דק מדי ושמים אותם בקערה עם הבצלים. מוסיפים מעט מהשמן זית, מעט מלח ופלפל, כמות יפה של קימל ואת הסוכר והחומץ. הסלט אמור להיות מתקתק חמצמץ אז היחס הוא בערך מנה של חומץ וחצי מנת סוכר. הסלקים לא אמורים לשחות בחומץ אבל הכמות של החומץ בהחלט אמורה להיות כמות יפה.
















נותנים לסלט לנוח במקרר לפחות עד ליום המחרת, ואם יש צורך לתקן את היחס של החומץ והסוכר, ניתן להוסיף ואין צורך שוב לחכות. מערבבים ואוכלים. תהנו!
         

תגובה 1:

  1. בדיוק יש לי 5 סלקים בהמתנה במקרר.
    תכננתי על ממולאים, אבל נראה ששניים מהם ינודבו בעל בעל כורחם לסלט שלך.

    דרך אגב, ניסית חומץ אורז?

    רועי

    השבמחק