דלעת בתנור



בכל פעם לקראת הסתיו, בביקור השבועי בשוק, אני מתלהב מחדש מסוגי הדלועים השונים והמוזה פשוט מכה בי. הצבעים העזים, הצורות המשונות, הגדלים השונים. לפעמים אני מרגיש כאילו לכמה רגעים אני נמצא בתוך ציור של דאלי, מלא בצורות הזויות. הכל ביחד עושה לי חשק לקחת אותן הביתה, ולבשל משהו.  



הדלעת דלה מאוד בקלוריות, קלה לעיכול ועשירה בויטמין A, E ו C. בנוסף קיימים בדלעת גם חומצה פולית ומינרלים למיניהם כמו לדוגמא סידן ואשלגן.


כשקונים דלעת עדיף לקנות אותה בשלמותה ולא בחתיכות, שלמעשה חשופות לאוויר ומאבדות ויטמינים (וגם טעם תכלס).


את גרעיני הדלעת כמובן לא זורקים אותם ככה סתם. הרבה יותר שווה להכין מהם גרעינים קלויים לפיצוח, או להוסיף אותם למרקים כמעין שקדי מרק או אל תוך סלט, ואפילו אפשר להוסיף אותם לבצק ללחם. (איך ולמה)


המתכון הזה פשוט ביותר, והחלק הכי כיפי הוא שלאחר כמה דקות בתנור, המנה הזו מפזרת במטבח ניחוחות של הגשם הראשון וריח האדמה הלחה. מנה מושלמת לבוא הסתיו.


המצרכים :


דלעת
כמה בצלים
כמה שיני שום שלמות
טימין
מלח
פלפל
שמן זית
      

מסירים את הקליפה של הדלעת, מוציאים את הגרעינים (שמים בצד כמובן) וחותכים לקוביות. שמים אותן בקערה עם מים קרים מאוד  (אפילו עדיף להוסיף קצת קרח) לשעה בערך, כדי שישמרו על המרקם וישארו קריספים גם לאחר האפייה.
אחרי שעה לערך מסננים את קוביות הדלעת ומפזרים אותן בתבנית עם הבצלים, השום והטימין. זולפים מעט שמן זית, מוסיפים מעט מלח ופלפל ואופים בחום של כ-180 מעלות, עד שהדלעת מתרככת מעט אבל עדיין שומרת על אפקט הביס. תהנו!




 


         



תגובה 1:

  1. נראה מצוין. אנחנו מכינים המון ערבים ירקות בתנור. כל דבר הולך. תפוחי אדמה, קישואים, פלפלים.... מעולה

    השבמחק