מאפינס בננה שוקו צ'יפס טבעוניים


כשאני חושב על מאפינס, ישר עולה לי לראש הפרק של סיינפלד, שבו איליין רוצה למכור רק את "הראשים" של המאפינס ועם כל "הרגליים" שנשארו היא מחפשת מה לעשות. פרק בהחלט איכותי.



המתכון הזה הוא פתח לכל כך הרבה אפשרויות, מתוקות ומלוחות כאחד. אפשר להכין מאפינס מתוקים עם פירות יער ואפילו מאפינס מלוחים עם זיתים שונים וגבינת סויה. 



אני לא ציינתי בכוונה הוספה של ממתיק כלשהו. לטעמי השוקולד צ'יפס והבננה מתוקים מספיק, ואין באמת צורך להוסיף עוד מתוק, אבל בהחלט אפשרי.  



המצרכים :



לבערך 12 מאפינס



כוס וחצי קמח מלא

שתי כפיות אבקת אפייה

חצי כפית מלח

כף חומץ

רבע כוס שמן

כפית תמצית וניל

כוס מים חמים



כמה בננות רכות ומתוקות

פצפוצי שוקולד צ'יפס פרווה

שתי כפות קקאו



 


















מערבבים את חומרי הבסיס היבשים לחוד ואת הנוזלים לחוד, חוץ מהמים. את המים שומרים לסוף.

מאחדים את היבשים והנוזלים ומוסיפים מעט מים. מערבבים ומוסיפים עוד מעט מים עד לקבלת מרקם נוזלי, אך לא מדי. את הבננות מועכים ומוסיפים לתערובת ביחד עם השוקולד צ'יפס והקקאו. 


בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. החום החזק עוזר לתפיחה של המאפינס ומונע מהם לשקוע חזרה.

אחרי שהכל מעורבב (אפשר גם לטעום, זה בלי ביצים!) ממלאים מנג'טים בתבנית של מאפינס עד שלושת רבעי הגובה. אפשר גם בלי מנג'טים עם קצת שמן, אבל זה הרבה יותר פשוט עם מנג'טים וחוסך את הזמן לנקות את התבנית.


מכניסים לתנור עד שהמאפינס תופחים במלואם, בערך 20 דקות. עם כוס אספרסו חזק או ספל תה חם זה הולך נהדר. תהנו!



           

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה