ממרח זיתים ועדשים מונבטות



כל כמה זמן מכה בנו החשק לנסות את מזלנו ביצירת ממרח חדש שיוסיף צבע לשולחן ארוחת הבוקר שלנו. הפעם, לאחר שחזרנו מהעיר עם צנצנת גדולה מלאה בזיתים, אשתי הייתה זו שתפסה את השור בקרניו והכינה לנו ממרח טעים מהזיתים, ואפילו העזה והוסיפה עדשים מונבטות. האמת שיצא מוצלח ביותר. השילוב של טעם הזיתים המריר קמעה עם הטעם הטרי של העדשים המונבטות הוא בהחלט מיוחד ומעניין. כמובן שהרבה תלוי בטיב הזיתים ובסוגם. אני הייתי ממליץ בחום להתנסות ולגוון בסוגי הזיתים השונים.     

המצרכים :


בערך כוס זיתים מגולענים
חצי כוס עדשים מונבטות (איך ולמה)
מיץ מחצי לימון סחוט
פטרוזיליה טרייה
עירית טרייה
חופן זרעי חמנייה
פלפל

ההכנה מאוד פשוטה. שמים במיקסר את הזיתים עם מעט פטרוזיליה ועירית וטוחנים. מוסיפים את העדשים, מיץ הלימון, זרעי החמנייה ומעט פלפל וטוחנים שוב, אבל מעט כדי לשמור קצת על בשרנות העדשים. כמו שאמרתי, בארוחת הבוקר עם לחם טרי או טוסט חמים זה פשוט נהדר. תהנו!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה